Helyzetértékelés és kerekasztal beszélgetés az építőipar helyzetéről

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kara a hazai építőipar minden területét kiváló szakemberekkel látja el, összesen több mint 22 000 diplomát adtunk ki a BME megalapítása, 1782 óta.

A 2000-es évek végén indult válság azonban jelentősen csökkentette a szakmánk iránti érdeklődést a középiskolások körében. Európai tendenciaként évek óra csökken a jelentkezők száma, mára a korábbi létszám felére esett vissza a hallgatói létszám.

Ennek tovább gyűrűző hatásaként és az építőipar jelenlegi fellendülésével egyidejűleg mérnökhiánnyal kell megküzdenie a szakmánknak, mely a következő 5-10 évben is folyamatos gondot fog jelenteni a hazai beruházások tervezésénél és kivitelezésénél.

Ezért a BME Építőmérnöki Kara a hazai építőipar egyes szereplői számára egy szűk körű helyzetértékelő kerekasztal beszélgetésre invitálja Önt, mint az ipar meghatározó szereplőjét, ahol lehetősége lesz betekinteni a szakmánkat érintő felsőoktatási tendenciákba és a BME Építőmérnöki Karának hosszútávú stratégiájába.

Nagy megtiszteltetés lenne számunkra, ha Ön is részt venne a rendezvényünkön és elmondaná véleményét az építőipar helyzetéről.

 
Időpont: 2017. június 23. 9-11
Helyszín: Műegyetem rkp. 3., BME Központi épület, 1. emeleti díszterem
 

Köszönettel:

Józsa János, Rektor

Barta-Eke Gyula, Kancellár

Dunai László, Dékán

 

Jelentkezés