Felkészítő napok az Építőmérnöki Karon - Jelentkezés

Kedves Elsőéves Hallgatónk !

 

Bár a beiratkozás még nem történt meg, mi mégis úgy tekintünk Önre, hogy megérkezett hozzánk, és szeptemberben megkezdi egyetemi tanulmányait.  

A középiskolában bizonyára a jó tanulók csoportját erősítette, hiszen bejutott az építőmérnököket képző intézmények közül a legmagasabb felvételi pontszámot megjelölő intézménybe.

Gratulálunk, és örülünk, hogy ez így történt! 

 

Tudjuk, hogy jó lenne az utolsó nyári heteket pihenéssel tölteni, mi most mégis egy „tanulósabb” programot ajánlunk. A regisztrációs héten délelőttönként felkészítőt tartunk leendő hallgatóinknak.  Miért? Milyen témákból?

 

Sokéves tapasztalatunk van már az oktatásban, és látjuk, hogy a középiskolások felkészültsége nem azonos szintű, nem azonos mélységű a műszaki tárgyakhoz szükséges alaptárgyakból sem. A matematika-, illetve a fizikafeladatok megoldását, és a számolási műveletek elvégzésének sajátosságait célszerű gyakorolni, hogy az egyetemi tanulmányokban ezek készségszinten menjenek, ne ez legyen az akadálya a jobb osztályzatoknak. A felkészítő főként a középiskolai fizika tantárgyi ismeretekre építve, illetve azt felfrissítve, interaktív módon közös gondolkodásra és feladatvégzésre inspirál. Mindezt annak reményében, hogy ezzel komoly segítséget nyújt a hallgatói körökben nehéznek ítélt statika tárgy teljesítéséhez. Természetesen az „egyetemi feladatvégzési sebességre kapcsolás” más tárgyak esetén is hasznosul.

A felkészítőt az első félévben kötelező és nagy kreditértékű  ”A statika és dinamika alapjai” tantárgy oktatói tartják.

Kinek ajánljuk elsősorban?

A felhívás melléklete ez a feladatsorEz segít a döntésben. A megoldást itt olvashatja.

10 pont alatti teljesítmény esetén érdemes a programon részt vennie.

 

A jelentkezési felületet lejjebb találja.

A felkészítő 2021. augusztus 30-án kezdődik és 2021. szeptember 2-ig tart, azaz hétfőtől csütörtökig  9 - 12.30 óra között,  szünetekkel.

 

A felkészítő helyszíne a BME Központi épülete (1111 Budapest Műegyetem rakpart 3.) A pontos terembeosztást a jelentkezések után fogjuk megadni.

A felkészítő ingyenes, de regisztrációhoz kötött.  A regisztrációs időszak: 2021. aug. 9-tól  aug. 25-án éjfélig tart.

Arra kérjük, akkor jelentkezzen, ha a kitűzött időpontokban minden alkalommal részt tud venni a felkészítőn. Ez a tervezett folyamatos haladás miatt fontos.

A program alatt a koronavírus járvány kockázatának csökkentése, és az egyetemi polgárok egészségének védelme érdekében, a fenntartó által megfogalmazott „Általános eljárási protokoll a felsőoktatási intézmények területén történő tartózkodáshoz” szabálygyűjteményben megfogalmazottak betartása kötelező lesz (fertőtlenítés, maszk, távolságtartás, stb).

 

A program alatt a koronavírus járvány kockázatának csökkentése, és az egyetemi polgárok egészségének védelme érdekében, a fenntartó által megfogalmazott „Általános eljárási protokoll a felsőoktatási intézmények területén történő tartózkodáshoz” szabálygyűjteményben megfogalmazottak betartása kötelező lesz.

Amennyiben a személyes jelenléttel tervezett program a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatos intézkedések miatt nem tud megvalósulni, idejében értesítjük.  

 

Meggyőződésünk, hogy ha a felkészítő programunkon aktívan részt vesz, máris tesz néhány lépést tanulmányainak sikeresebb elvégzése érdekében..

BME-ÉMK

Amennyiben további információra lenne szükség, írjon bátran!

Dr. Farkas-Karay Gyöngyi: karay.gyongyi@emk.bme.hu
 
Adataim elküldésével vállalom, hogy a 16 órás felkészítő programban részt veszek. 
A felkészítőről szóló további információkat a megadott email-címre kérem küldeni.

A jelentkezők adatait a felkészítő végéig, 2021. szeptember 4-ig kezeljük, majd töröljük.

A jelentkezők adatait a felkészítő végéig, 2020. szeptember 5-ig kezeljük, majd töröljük.