Ingyenesen tehetnek nyelvvizsgát a 35 év alattiak!

Elsődleges fülek

A 2018. január 1. után vizsgázó a vizsganapon 35 életévüket be nem töltött magyar állampolgárok, illetve a meghatározott feltételeknek megfelelő nem magyar állampolgárok visszaigényelhetik a nyelvvizsgájuk díját az államtól. A visszafizetés nem automatikus, igényelni kell a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál. A visszatérítést nem befolyásolja, ha ez a vizsgázónak nem az első vizsgája, csupán a 2018. január 1. utáni elsőnek kell lennie. A visszatérítés csak sikeres nyelvvizsga esetén lehetséges.

 

A lehetőség komplex általános vagy szaknyelvi középfokú és felsőfokú nyelvvizsgákra vonatkozik. Ha a vizsgázók a szóbeli és az írásbeli részvizsgát külön-külön tették le (azaz nem egy vizsgaidőszakban), a második sikeres részvizsga után akkor is visszaigényelhetik a vizsga díját, feltéve ha a két részvizsga között nem telt el egy év, és a második vizsga 2018. január 1. után történt. A következő nyelvekből lehet ilyen formában ingyenesen vizsgát tenni: angol, német, francia, olasz, spanyol, holland, orosz), ezeken kívül pedig bolgár, görög, horvát, lengyel, örmény, roma/cigány (romani, illetve beás), román, ruszin, szerb, szlovák, szlovén, ukrán, latin, portugál, arab, héber japán, kínai, finn.

 

A komplex nyelvvizsgával egyenértékű emelt szintű érettségi esetében akkor fizeti vissza a vizsga díját a hatóság, ha a vizsgázó igazolja, hogy térítési díj ellenében igénybe vett szolgáltatásként tette le a vizsgát.

2018-ban a térítés maximális összege 34 500 forint lesz.

 

A BME államilag elismert akkreditált nyelvvizsgái teljes mértékben megfelelnek a jogszabályi feltételeknek, ezért a BME-s nyelvvizsgák esetén visszaigényelhető a vizsgadíj, ha a pályázó megfelel a fent részletezett feltételeknek. A BME-s középfokú komplex nyelvvizsga díját teljes mértékben fedezi az idei évben igényelhető támogatás.

 

A BME Idegen Nyelvi Központja ráadásul segíthet is a felkészülésben a hallgatóknak, rengeteg kurzus közül választhatnak, nemcsak a hagyományos 2*2 órás rendszerben, mivel vannak különböző 0 kredites kurzusaik, amelyek egy-egy speciális részterületre vagy témára épülve segítik a fejlődést.

 

További részletek az ingyenes nyelvvizsgáról itt elérhetők.

A BME INYK kurzusairól itt olvashatók bővebb információk, a BME nyelvvizsgákról pedig itt.