ÚJ NEMZETI KIVÁLÓSÁG PROGRAM 2019/20

Az Új Nemzeti Kiválóság Program keretében a 2019/2020-as tanévben is 5 és 10 hónapos támogatási időszakokra lehetett pályázni, BME-s vagy leendő BME-s hallgatóknak az egyetem ÚNKP oldalán keresztül.

 

A 2018/2019-es év Új Nemzeti Kiválóság Programban részt vett hallgatók díjazott kutatásukról szóló előadásai ITT olvashatók.

 

A 2016-ban indult pályázat alapvető célja a hallgatói, kutatói és művészeti kiválóság támogatása a felsőoktatásban. Az ösztöndíjprogramot az idei évtől az Innovációs és Technológiai Minisztérium hirdeti meg.

 

Az idei pályázati kategóriák:

  • Alapképzés (UNKP-19-1): első éveseknél 50.000 Ft/hó, felsőbb éveseknél 75.000 Ft/hó összeggel. A pályázati dokumentáció ITT elérhető.
  • Mesterképzés (UNKP-19-2): első éveseknél 50.000 Ft/hó, felsőbb éveseknél 100.000 Ft/hó összeggel. A pályázati dokumentáció ITT elérhető.
  • Doktoranduszok, doktorjelöltek (UNKP-19-3): doktori hallgatóknál 100.000 Ft/hó, doktorjelölteknél 300.000 Ft/hó összeggel. A pályázati dokumentáció ITT elérhető.
  • Bolyai+ (UNKP-19-4): Az MTA Bolyai János Kutatási Ösztöndíjában részesülő oktatókat, kutatókat támogatja, 200.000 Ft/hó összeggel. A pályázati dokumentáció ITT elérhető.
  • „Tehetséggel fel!” (UNKP-19-5): a jelenleg középiskolás, középiskolai tanulmányi versenyen eredményes, és idén ősztől már elsőéves tehetséges hallgatókat támogatja, 50.000 Ft/hó összeggel. Pályázati dokumentáció ITT elérhető. Megjegyezzük, hogy a jövőbeli elsőévesek a „Tehetséggel Fel!” pályázat helyett az Alapképzés (UNKP-19-1) pályázatot is választhatják, más elbírálási feltételekkel és célokkal.

Az alap- és mesterképzésben részt vevő hallgatóknak ajánljuk figyelmébe az aktuális kari TDK-témakínálatot. Ha itt találnak érdekeset, akkor a témavezetővel konzultáljanak és használják ki a segítségét a kutatási terv és a pályamű összeállításában.

Kifejezetten a most még középiskolás, de szeptembertől nálunk kezdő BSc hallgatóknak szólnak Junior TDK-témáink. Keressék bizalommal a témához megadott témavezetőt! 

 

A pályázatok benyújtásáról a BME külön utasítása rendelkezik. Az utasítás legfrissebb változata a 2019/20-as ÚNKP oldalon található. Ezek közül kiemelünk néhány fontos információt:

  • A teljes pályázati anyagot a BME ÚNKP Portálon keresztül, elektronikusan kell benyújtani.
  • Az alábbi dokumentumokat PAPÍRON IS be kell nyújtani: pályázati adatlap, kutatási terv, pályázói nyilatkozat és a tanulmányi eredményről szóló igazolás.
  • A „Tehetséggel Fel!” kategóriában a karunkra pályázatot benyújtókat kérjük, hogy a pályázati adatlap kitöltése előtt keressék fel Dr. Krámer Tamás ÚNKP ügyintézőt.

 

További kérdésekkel a Karon Dr. Krámer Tamás tudományos dékánhelyettes, ÚNKP-ügyintéző áll rendelkezésükre.