Sikeresen lezajlott az Építőmérnöki Kar idei TDK Konferenciája

Elsődleges fülek

 

Sikeresen lezajlott az Építőmérnöki Kar idei TDK Konferenciája

 

Hat szekció, negyvennégy dolgozat (ebből öt angol nyelvű), negyvenöt szerző, hetvenöt konzulens – ez számokban az Építőmérnöki Kar idei TDK Konferenciája. A statisztikai adatokon túl egyértelműen kijelenthetjük, hogy a szekciókban elhangzott előadások nagyon magas színvonalat képviseltek, a bizottságoknak mindenhol nehéz dolga volt a helyezések megítélése során.

 

A 2021 évi kari TDK konferencián díjazott hallgatók csoportképe

A 2021 évi kari TDK konferencián díjazott hallgatók csoportképe

 

A dolgozatok száma az előző évekhez képest lényegében nem változott. Idén is erős volt a mezőny és a hallgatók az alapkutatástól a termékfejlesztésen át igen változatos témákkal foglalkoztak. A konferencia évről évre „fiatalodik”, örvendetes módon ugyanis egyre több doktorandusz és fiatal oktató kapcsolódik be a TDK életébe és hallgatóik sikeresen szerepelnek. Egyre több a TDK-zó külföldi diák is, akik szintén szép eredményeket értek el.

 

Idén a legtöbb szakterület önálló szekcióban képviselte magát. Külön kiemelnénk a Tartószerkezetek ágazatot, ahol a nagyszámú regisztrált dolgozat miatt két önálló szekciót is indítottunk, de említhetjük a Vízépítőmérnöki szekciót is, ahol 9 dolgozatot mutattak be a szakterület iránt érdeklődő hallgatók. A szekciókban a járványügyi korlátozások és a maszkviselés ellenére is szép számmal jelen volt a hallgatóság is. Szavak helyett beszéljenek inkább a szekciókat bemutató életképek. Ezúton is köszönjük a Képítő Fotókör közreműködését a konferencia fotó dokumentálásában.

 

 

A Konferencia első helyezettjei és különdíjasai szekciónként:

 

Épületenergetika és Építőanyagok szekció

I. helyezett és rektori különdíjas: Petresevics Fanni: „Átszellőztetett homlokzatburkolati rendszerek BIM alapú energetikai tervezése”

A további eredmények ITT találhatók.

 

Földtudományok és Közlekedésépítőmérnöki

I. helyezett: Manninger Borka: „Jet-habarcsosított talaj mechanikai tulajdonságainak modellezési lehetőségei”

I. helyezett: Nagy Zoltán: „Fotogrammetriai szoftverek összehasonlító vizsgálata”

A további eredmények ITT találhatók.

 

Környezetmérnöki szekció

I. helyezett és dékáni különdíjas: György Máté: „Párolgásbecslő módszerek összehasonlító vizsgálata talajvízforgalmi modellezéssel”

A további eredmények ITT találhatók.

 

Tartószerkezetek 1. szekció

I. helyezett: Bärnkopf Erzsébet: „Trapézlemez gerincű tartó kifordulás vizsgálata

A további eredmények ITT találhatók.

 

Tartószerkezetek 2. szekció

I. helyezett: Rosa Richárd: „Tensegrity kupolák parametrikus vizsgálata”

A további eredmények ITT találhatók.

 

Vízépítőmérnöki szekció

I. helyezett: Gazda Fanni: „Szivárgáshidraulikai vizsgálatok kavicsos homokban”

I. helyezett és a Progressio Alapítvány különdíjasa: Négyesi Klaudia: „A csapadékintenzitás összegyülekezési időre gyakorolt hatásának vizsgálata csapadék-lefolyás modellezés segítségével”

A további eredmények ITT találhatók.

 

Gratulálunk és további sok tudományos sikert kívánunk minden résztvevőnek!

 

 

Vízépítőmérnöki szekció

 

 

 

 

Földtudományok és Közlekedésépítőmérnöki szekció

 

 

 

 

Tartószerkezetek 1. szekció

 

 

 

 

Tartószerkezetek 2. szekció

 

 

 

 

Épületenergetika és Építőanyagok szekció

 

 

 

 

Környezetmérnöki szekció

 

 

 

 

Ha még nem tudod, mi is az a TDK:

A TDK egészen pontosan a Tudományos Diák Kör rövidítése. Az elnevezés onnan alakult, hogy annak idején egy-egy oktató maga köré gyűjtötte a hallgatókat, és együtt kutattak, kísérleteztek. Ez ma már nem így működik, ezért van a TDK Konferencia, amire minden év novemberében felkészülnek azok a hallgatók, akik szerint érdemes erre időt és energiát áldozni. A témát illetően az egyetlen megkötés az, hogy mutasson túl a kötelező egyetemi tananyagon, a formai része pedig egy dolgozatot és egy előadást takar, amelyet a hallgató a témában jártas konzulens oktató segítségével készít el. A Kari TDK Konferencián sikeres dolgozatok és előadások továbbjuthatnak az OTDK-ra, ami a TDK-s kutatások országos versenye.

További információk a Kar TDK oldalán.