2018 szeptembertől első félévben induló ösztöndíj az Építőkaron

Új ösztöndíjprogramot indított az Építőmérnöki Kar, amit a BME Nyílt Nap teltházas előadásán jelentett be Dr. Dunai László, a Kar dékánja.

Az #építő250 már az első félévtől elérhető, és azok a jövőbeli építőkarosok igényelhetik is, akik 2018 szeptemberében kezdik meg tanulmányaikat. Az #építő250 ösztöndíj már pályázható minden évfolyamon.

 

PÁLYÁZATI NYOMTATVÁNY

 

A pályázat beadásának módja: személyesen az Építőmérnöki Kar Dékáni Hivatalában ügyfélfogadási időben.

 

Az aktuális pályázat beadásának határideje: 2018. november 30.

 

 

Az ösztöndíj feltételeit tartalmazó Dékáni Utasítás ITT érhető el.

EBBŐL a dokumentumból kiderülnek az ösztöndíj mintatantervre vonatkozó követelményei.

ITT olvashatók az elfogadott OSZTV szakterületek.

EZ a felsorolás tartalmazza az elfogadott „Építőmérnöki perspektíva” tárgycsoportba tartozó tárgyakat.

EZEK a „Programozási ismeretek” tárgycsoportba tartozó tárgyak.

 

 

Korábbi információk az ösztöndíjprogramról:

Az első félévben az ösztöndíj igénylésének a feltételei: 400-nál magasabb felvételi pontszám, ezen felül a matematika és fizika/ágazati szakmai tárgy érettségi 80%-osnál magasabb eredménye (emelt szintű érettségi esetén 60%-nál kell magasabbnak lennie) vagy OKTV/OSZTV 1-10. helyezés. Ezek teljesítése esetén lehet pályázni, és a pályázók rangsora alapján határozzák meg az összeget, ami akár havi 50.000 Ft is lehet. Mivel az ösztöndíj célja az is, hogy a mintatanterv szerinti haladást támogassa, negyedévente lesznek mérföldkövek.

Ez azt jelenti, hogy minden újabb megmérettetés (zh-k, félév vége) újra rangsorolja az ösztöndíj igénylőit, így gyorsan be lehet kerülni a programba, de ezáltal a támogatás elvesztése vagy csökkenése is megtörténhet minden negyedévben.

Mivel az Építőmérnöki Karon gyakori a csúszás és a lemorzsolódás, a Kar vezetése ezzel a programmal szeretne tenni ez ellen.

A 4.00 fölötti átlag, a mérföldkő zh-k teljesítése és a mintatantervtől való minimális eltérés garantálja, hogy akár az egyetem teljes ideje alatt maximum havi 50.000 forint támogatásban részesüljön a pályázó hallgató.

Ráadásul ez a támogatás az eddig is létező tanulmányi ösztöndíj mellett is igénybe vehető.

Emellett a program jó ajánlólevél a későbbi álláskereséshez, hiszen garanciát jelent a kiváló egyetemi teljesítményre.

Az ösztöndíjprogram részletei itt olvashatók.

Emellett elérhető egy összeállítás arról, hogy mennyibe kerül a budapesti egyetemi élet egy vidékről származó egyetemistának.