#építő250 ösztöndíjprogram aktuális információk

2018. őszén #építő250 néven első félévtől pályázható ösztöndíjprogramot indított az Építőmérnöki Kar. Az ösztöndíjprogramba negyedévente kell pályázni, bizonyos mérföldkövek teljesítése után. Háromféle havi támogatást lehet elnyerni: 50.000 Ft-ot, 36.000 FT-ot és 24.000 Ft-ot. A programba jelentkezhetnek elsőéves hallgatók is – a felvételi pontszámaik alapján!

 

Aktuális pályázási határidő: 2020. május 27.

Aktuális pályázati nyomtatvány: INNEN letölthető

A pályázat beadásának módja: személyesen az Építőmérnöki Kar Dékáni Hivatalában ügyfélfogadási időben.

 

Az ösztöndíj feltételeit tartalmazó Dékáni Utasítás ITT érhető el.

EBBŐL a dokumentumból kiderülnek az ösztöndíj mintatantervre vonatkozó követelményei.

ITT olvashatók az elfogadott OSZTV szakterületek.

EZ a felsorolás tartalmazza az elfogadott „Építőmérnöki perspektíva” tárgycsoportba tartozó tárgyakat.

EZEK a „Programozási ismeretek” tárgycsoportba tartozó tárgyak.

 

 

Összefoglaló információk az ösztöndíjprogramról:

Az első félévben az ösztöndíj igénylésének a feltételei: 400-nál magasabb felvételi pontszám, ezen felül a matematika és fizika/ágazati szakmai tárgy érettségi 80%-osnál magasabb eredménye (emelt szintű érettségi esetén 60%-nál kell magasabbnak lennie) vagy OKTV/OSZTV 1-10. helyezés. Ezek teljesítése esetén lehet pályázni, és a pályázók rangsora alapján határozzák meg az összeget, ami akár havi 50.000 Ft is lehet. Mivel az ösztöndíj célja az is, hogy a mintatanterv szerinti haladást támogassa, negyedévente lesznek mérföldkövek.

Ez azt jelenti, hogy minden újabb megmérettetés (zh-k, félév vége) újra rangsorolja az ösztöndíj igénylőit, így gyorsan be lehet kerülni a programba, de ezáltal a támogatás elvesztése vagy csökkenése is megtörténhet minden negyedévben.

Mivel az Építőmérnöki Karon gyakori a csúszás és a lemorzsolódás, a Kar vezetése ezzel a programmal szeretne tenni ez ellen.

A 4.00 fölötti átlag, a mérföldkő zh-k teljesítése és a mintatantervtől való minimális eltérés garantálja, hogy akár az egyetem teljes ideje alatt maximum havi 50.000 forint támogatásban részesüljön a pályázó hallgató.

Ráadásul ez a támogatás az eddig is létező tanulmányi ösztöndíj mellett is igénybe vehető.

Emellett a program jó ajánlólevél a későbbi álláskereséshez, hiszen garanciát jelent a kiváló egyetemi teljesítményre.

Az ösztöndíjprogram részletei itt olvashatók.

Emellett elérhető egy összeállítás arról, hogy mennyibe kerül a budapesti egyetemi élet egy vidékről származó egyetemistának.