MIRAI 2021

A Magyarországi Japán Nagykövetség idén is meghirdeti a MIRAI program nevű, rövid távú ösztöndíját, melynek keretében az ösztöndíjat elnyerő diákok egy hetet Japánban tölthetnek, változatos tudományos és turisztikai programokkal. A program költségeit, így a repülőjegyet, szállást, étkezést, belépőket teljes egészében a japán állam fizeti.

Az ösztöndíjprogram fő célja Japán bemutatása a külföldiek számára, egymás megértésének elősegítése, az eszmecserék erősítése, valamint Japán jövőbeli vezetői és a világ közötti kapcsolatok építése.

Az egy hét részletes programja ITT elérhető, a résztvevő diákoknak egy prezentációt kell készíteni a program során, illetve elvárás az aktív közösségi média jelenlét a kint töltött idő alatt.

A természettudományi és mérnöki (Science and Technology) tanulmányokat folytató diákok csoportjának kiutazási ideje 2022. február és március között egy hét (pontosítva a későbbiekben).

A programban résztvevő karok egy-egy diákot jelölnek az ösztöndíjra, akik közül a Japán Nagykövetség választja ki a kiutazókat. Tavaly előtt az Építőmérnöki Kar jelöltje szerencsésen bejutott a kiválasztottak közé.

 

Az Építőmérnöki Kar a jelöltjét belső pályázattal választja ki.

A kari jelentkezés határideje: 2021. október 24. éjfél

 

A kari jelentkezés módja: Dr. Kövesdi Balázs (kovesdi.balazs@emk.bme.hu) tudományos és innovációs dékánhelyettesnek kell benyújtani emailben a követkető dokumentumokat:

1. Útlevél szkennelt másolata

2. Két esszé: angolul, kettőt egy A4-es oldalra, 12-es betűméret

a. Reasons for application

Required to express and describe your thought including viewpoints of this program or related matter (within 200 words)

(Tartalmaznia kell, hogy miért szeretne Japánba menni; a kutatási témákat, melyek iránt érdeklődik, vagy melyeket jelenleg kutat az egyetemén stb.)

b. Plan of dissemination

Required to express and describe how to convey Japan’s appeals and relation with Japan (within 200 words)

(Karrierterv, tervek a jövőre; hogyan hasznosíthatná a MIRAI program alatt szerzett tudást és tapasztalatokat. Ill. milyen közösségi médián fogják megosztani élményeiket a program alatt és után stb.)

3. Hitelesített Leckekönyv másolat (minden szemeszter, angolul)

- Latest transcript of academic record

Required to upload the copy from his/her university. In case, if you cannot submit, upload a copy of your latest enrollment certificate.

• Lepecsételt leckekönyv másolat szkennelt verziója

• Amennyiben még nincs lezárt félév, vagy összesen egyetlen félév áll rendelkezésre, akkor a korábbi tanulmányok leckekönyvét is le kell adni. Pl. első éves mesterszakos hallgató az alapszakos leckekönyvét is adja le.

 

 

Részvételi feltételek:

- Minimum 20. életévet betöltött hallgató

- Érvényes útlevél (hazaérkezés után is legyen még érvényes!)

- Magyar állampolgárság

- BA/BSc, MA/MSc vagy PhD hallgató

- Nappali tagozatos hallgató

- Nem töltött 6 hónapnál hosszabb időt Japánban

- Nem vett még részt japán ösztöndíj programban

- Kiváló tanulmányi eredményekkel rendelkezik (a diákok felső 20%-ba tartozik)

- Képes angolul kommunikálni

- Egészséges

- Érdeklődik Japán és a japán kultúra iránt, a jövőben szívesen tanulna Japánnal kapcsolatos témákról

-  A program alatt és után a közösségi médián (főként facebook) fotókat, posztokat oszt meg a programmal és Japánnal kapcsolatban     

 

A program céljainak szempontjából a legjobbnak ítélt pályázót a Kar 2021. október 28-ig válasz emailben értesíti a jelöléséről.

 

További Információ itt érhető el.