EELISA Hackathon

Elsődleges fülek

EELISA Hackathlon

 

Építményinformatikai mérnök MSc hallgatók vettek részt EELISA Hackathonon Isztambulban

Második éve fut az European Engineering Projectwork tantárgy, ahol az angol nyelven futó Építményinformatikai mérnök (Construction Information Technology Engineerring - CIT) mesterképzés nemzetközi hallgatói transzverzális kompetenciákat fejleszthetnek. A tárgyhoz kapcsolódóan szervezetük meg tavaly először Madridban az EELISA SusBCC közösségének hackathonját. A CIT második évfolyamán idén is megrendeztük a hackathont, ezúttal Isztambulban, június 17-19. között. A 18 fős BME hallgatói csapatot az ÉMK 3 oktatója (Barsi Árpád, Lovas Tamás és Nagy Balázs) és 4 doktorandusza (Nurlan Aliyev, Fürtön Balázs, Nagy Zoltán és Petresevics Fanni) kísérte és mentorálta tevékenységeiket.

A hallgatók az első két délelőtt az alábbi inspiráló előadásokat hallgatták meg:

  • M. Carolina Hernández Martínez, UPM, School of Architecture: Digital Trends in AEC&FM
  • Onur Bezhat Tokdemir, ITU, Faculty of Civil Engineering: AI in Construction Industry
  • Hatice Sozer, ITU, Energy Institute: Sustainability with Design Environment
  • Nagy Balázs, BME, Építőmérnöki Kar: Digitization of the AEC industry towards the environmental sustainability goals

A 18 hallgató 4 csapatban, egy-egy doktorandusz mentorral virtuális szolgáltatást/terméket fejlesztett, elkészítette ennek üzleti modelljét, elemezte versenytársait, megvalósíthatóságát. Az utolsó napon minden csapat a rövid bemutató előadását, valamint egy egyperces pitch videóját készítette, melyeket hallgatótársaik és az oktatók előtt adtak elő, majd közösen értékeltél.

Onur Bezhat Tokdemir, Barsi Árpád és Lovas Tamás a Digital Twins for Infrastructures and Cities nemzetközi közös mesterképzés oktatói, a hackathon témái összehangban vannak a mesterképzés képzési céljaival.

A hackathon idén is óriási élmény volt a hallgatóknak és oktatóknak, megerősítette kötődésünket az EELISA közösséghez, igazolta a nem műszaki kompetenciák fejlesztésének fontosságát a mérnökképzésen.

 

https://eelisa.bme.hu/construction-information-technology-engineering-msc-students-participated-in-the-eelisa-hackathon-in-istanbul/