Új Nemzeti Kiválóság Program 2018

Az Új Nemzeti Kiválóság Program célja a tudományos utánpótlás megerősítése, a tudományos életpálya vonzóvá tétele, a kiváló oktatók, kutatók pályán- és itthon tartása, illetve az egyetemek tudományos teljesítményének ösztönzése. Ebben segít az az 5 havi, illetve 10 havi ösztöndíj, amiben a pályázó alapképzésben, mester vagy osztatlan képzésben, illetve doktori képzésben tanuló hallgatók részesülhetnek. A program a pályázók felsőoktatási intézményeit is támogatja: az egyetemek, főiskolák a saját nyertes pályázóik ösztöndíj összegének 40%-a mértékében kutatási-működési támogatást kapnak.

A hallgatók, doktorjelöltek és fiatal oktató-kutatók – támogatott célcsoporttól függően – 50.000 - 300.000 forint/hó nettó támogatásban részesülnek.

A jelentkezési határidő 2018. május 10.

 

Dr. Krámer Tamás, Kari tudományos dékánhelyettes és ÚNKP felelős levele az Építőmérnök Kar Hallgatóinak:

 

"Kedves Építőmérnök Hallgatók, Középiskolás Diákok!

 

Az Új Nemzeti Kiválósági Program (ÚNKP) 5 vagy 10 hónapos kutatói ösztöndíjat kínál olyan alap- és mesterképzéses hallgatóknak, akik kiemelkedő színvonalú tudományos munkát terveznek végezni a 2018/19-es tanévben.

A pályázat benyújtási határideje 2018. május 10.

A BME hallgatói az Egyetem ÚNKP oldalán tájékozódhatnak a felhívásról és itt érhetik el a pályázási rendszert is.

A kutatások természetes módon kapcsolódnak a kari tudományos diákköri műhelyhez is, mivel a novemberig elért eredményeket a kari TDK konferencián mutatják be az ösztöndíjasok. Ajánljuk megtekinteni az aktuális kari TDK-témakínálatot is. Ha itt találnak érdekeset, akkor a témavezetővel konzultáljanak és használják ki a segítségét a kutatási terv és a pályamű összeállításában. Ha ismerős oktatójuk vagy kedvenc témájuk nem szerepel a listán, beszéljenek róla az oktatóval, bizonyára található megoldás.

Ha Ön most végez középiskolában és nálunk tervez továbbtanulni, akkor is jó helyen jár. A 2018. szeptembertől nálunk kezdő BSc hallgatókat is külön megszólítja az ÚNKP pályázata. Elsőévesként nemcsak az ÚNKP kutatói ösztöndíja, hanem a Tehetséggel fel! ösztöndíj is pályázható. A TDK témakínálatunkban kifejezetten Önöknek kínáljuk a Junior témákat.

Ha kérdésük van, forduljanak hozzám: Dr. Krámer Tamás kari ÚNKP felelőshöz!

Sikeres tájékozódást, eredményes pályázást kívánunk!

Dr. Krámer Tamás

tudományos dékánhelyettes"

Hasznos linkek a pályázat elkészítéséhez:

  • A BME ÚNKP Portálja (itt nyújthatók be elektronikusan a pályázatok)
  • A BME ÚNKP oldala (itt található minden információ, ami a BME-s hallgatók pályázatára vonatkozik
  • Az Építőmérnöki Kar TDK oldala (itt található meg az ajánlott témakínálat)
  • Az Építőmérnöki Kar elsőéveseknek ajánlott junior témái

 

Az idei tanévben az alábbi 5 pályázati kiírás jelenik meg:

  • Felsőoktatási Alapképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírás
  • Felsőoktatási Mesterképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírás
  • Felsőoktatási Doktori Hallgatói, Doktorjelölti Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírás
  • Bolyai+ Felsőoktatási Fiatal Oktatói, Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírás (ÚJ): a fogadó felsőoktatási intézményben oktatói, kutatói tevékenységeket ellátó és MTA Bolyai János Kutatási Ösztöndíjban részesülő 45 év alatti fiatal oktatók, kutatók pályázhatnak.
  • „Tehetséggel fel!” Felsőoktatást Megkezdő Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírás (ÚJ): alapképzésre, osztatlan mesterképzésre jelentkező, leendő elsőéves, a pályázati kiírás szerinti 2016., 2017., 2018. évi középiskolai tanulmányi, művészeti és szakmai versenyeken elért helyezéssel/minősítéssel vagy ösztöndíjjal rendelkező hallgatók pályázhatnak.

 

Az ÚNKP 2018/2019. tanévi pénzügyi kerete hozzávetőleg 4 Mrd Ft, amelyből közel 2000 ösztöndíjas támogatása várható.

 

Április 23-án 17.00-kor Dr. Krámer Tamás ÚNKP tájékoztatót tart. További részletek ITT olvashatók.

 

A tavalyi ÚNKP két kari nyertesével készült interjú itt olvasható.