Kiváló Oktatói Díj

Elsődleges fülek

Fenyvesi Olivér Conlegner Károly Oktatói díjat kapott

 

Az immár második alkalommal meghirdetett pályázat "Fenntarthatóság és versenyképesség, zöld pénzügyek és zöld gazdaság fejlesztés" kategóriában meghirdetett díját FENYVESI OLIVÉRNEK, az Építőmérnöki Kar Építőanyagok és Magasépítés Tanszék docensének ítélték. 

A Műegyetem második rektorának nevét viselő díjpályázat célja, hogy elismerje azoknak az oktatóknak a munkáját, akik képzéseik során felhívják a figyelmet a mérnöki és természettudományi területek gazdasági kapcsolódásaira, összefüggéseire és hatásaira. A hallgatók látásmódjának bővítésével, gazdasági érzékenységük kialakításával és elmélyítésével ezek az oktatók a versenyképes műszaki fejlesztések és innovációk létrehozásához is hozzájárulnak.

A pályázónak a BME Oktatás Hallgatói Véleményezése (OHV) rendszerében vagy ezekhez kapcsolódó oktató értékelésekben bizonyíthatóan és minimum 2 értékelési periódusban magas színvonalon kell teljesítenie, az OHV esetében legalább 5,5 feletti OMI pontszámmal. A program a Magyar Nemzeti Bank (MNB) támogatásával, a BME és az MNB stratégiai együttműködésének keretében valósult meg.

 

Conlegner Károly (1812-1892) számtan- és könyvviteltanár, közgazdász, gazdasági író, királyi tanácsos volt. 1848-49-ben a Bankjegynyomda főbiztosa, 1857-től a királyi József Műegyetem tanára, az 1872/73-as tanévben az egyetem második rektorává választották.

 

A díjjal kapcsolatos további részletek ITT olvashatók.