Vissza a tudományba

Elsődleges fülek

Pályázat kisgyermekes oktatók számára

Újra indul a „Vissza a tudományba” pályázat!

2024. március 19-i beadási határidővel újra lehet pályázni a "Vissza a Tudományba!" reintegrációs ösztöndíj- és mentorprogramban való részvételre.

A gyermekgondozási karrierszünetről visszatért főállású oktatók mellett pályázhatnak olyan BME közalkalmazottak is, akik éppen gyermekgondozással kapcsolatos távolléten vannak. A támogatás összege havi bruttó 85.000.- Ft, formája ösztöndíj, amelyet a sikeres pályázók 12 hónapon át kapnak. Az ösztöndíjasok munkaterv szerinti haladását mentor segíti.

https://www.bme.hu/sites/default/files/csatolmanyok/family-1866868_0.jpg

A pályázók körét ebben az évben még tovább szélesítette az egyetem vezetése: idén már magas színvonalú publikációk mellett alkotások készítésére is lehet jelentkezni, így az építész alkotóművészek előtt is megnyílt ez a lehetőség. "A támogatás igénybevételével a kisgyermekes szülő ebben a nagyon szép, de általában nagyon kimerítő életszakaszban egy éven át heti egy napra háztartási segítséget vagy családsegítőt fogadhat. Ha az így felszabaduló időt okosan használja fel - amiben segít az önállóan összeállított, de szakemberek által ellenőrzött és javított munkaterve, illetve a folyamatos odafigyelést nyújtó mentora -, újrainduló szakmai karrierje jelentős lökést kaphat" - mondta el a program céljáról Bagi Katalin, a BME Tehetségsegítő Tanácsának elnöke. 

BME Tehetségsegítő Tanács - Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság

 

_______________________________

Bagi Katalin, egyetemi tanár

elnök

BME Tehetségsegítő Tanács