Fényképek mérnöki alkalmazásra – fotópályázat

Műemlékek és ipari műemlékek – fotópályázat

Középiskolások részére

 

Beküldési határidő: 2018. október 28., éjfél

Díjátadó: 2018. november 16.

Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan idén is meghirdeti fotópályázatát a Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kara és a Képítő Fotókör.

Gyakran egy jól ismert létesítményről csak akkor derül ki, mekkora kincs valójában, ha jobban beleássuk magunkat szülőföldünk történelmébe.

Örökítsd meg azon építőmérnöki alkotásokat, melyeket mára műemlékké, ipari műemlékké nyilvánítottak.

Várunk minden olyan fényképet, amely (ipari) műemléket ábrázol. Az elkészült alkotások hangsúlyozzák hajdani szerepét a létesítménynek.

Nevezési feltételek:

 1. A pályázaton részt vehet minden középiskolás diák, aki a 2018/19-os tanévre érvényes tanulói jogviszonnyal rendelkezik.
 2. A pályázat célja az építőmérnöki alkotások fontos részleteinek bemutatása.
 3. Egy pályázó maximum 5 db fényképpel nevezhet. A JPEG formátumú fényképek rövidebb oldala minimum 2000 pixel legyen.
 4. A pályázatra beküldött képeken végzett utómunka esetén nem változtatható meg a kép tartalma, azaz csak az alapvető korrekciók (expozíció, kontraszt, telítettség, stb.) megengedettek. A kép aránya vágással módosítható.
 5. A pályaművek beküldése kizárólag elektronikus úton történik a kepitofoto@gmail.com e-mail címre.

Az e-mail tárgya: Fotópályázat 2018

Az e-mailnek tartalmaznia kell:

 • pályázó nevét
 • beküldött kép címét, készítésének helyét és idejét
 • a fénykép leírását (milyen mérnöki alkotás mely részlete látható a képen, stb.)
 • pályázó telefonszámát
 • e-mail címét
 • értesítési címét
 • érvényes diákigazolvány mindkét oldaláról készült képet (a középiskola által kiállított iskolalátogatási igazolással helyettesíthető)

Az első három helyezett értékes tárgynyereményekben részesül, a legjobb fotókat kiállítjuk, valamint megjelennek kari kiadványainkban.

 

A pályaműveket értékelő zsűri tagjai:
Dr. Dunai László BME Építőmérnöki Kar, dékán
Horváth Imréné Dr. Baráti Ilona   BME Építőmérnöki Kar, egyetemi docens
Gosztola Ágnes Képítő Fotókör, körvezető
Papp Helga okl. építőmérnök, doktorjelölt
Kiss András fotográfus

          

Részvételi feltételek:

 1. A fotópályázaton való részvétellel a pályázó kijelenti, hogy ő a beküldött pályamunkák szerzője, így korlátlan felhasználási joggal rendelkezik azok felett. A fotók nem sértik más személyek szerzői vagy személyi jogait, tartalma nem ütközik semmiféle jogszabályba. Amennyiben mégis, azért a pályázó teljes jogi felelősséget vállal és mentesíti a BME Építőmérnöki Kart és a Képítő Fotókört (továbbiakban a pályázat kiírói) a harmadik fél által támasztott követelések alól.
 2. A pályázó elfogadja, hogy a neve a képek mellett szerzőként legyen feltüntetve.
 3. A pályázó részvételével a pályázat kiíróit visszavonhatatlan, határozatlan időre szóló felhasználási joggal ruházza fel a beküldött fényképek felhasználásához. Ez kiterjed a sokszorosítás, közzététel és terjesztés lehetőségére az Építőmérnöki Kar bemutatásának, népszerűsítésének céljából.
 4. A pályázó elfogadja, hogy a pályázat kiírói által felhasznált és közzétett tartalmak után nem élhet semmiféle szerzői jogdíj és egyéb díjak követelésével.
 5. A beérkezett képeket az öt tagú zsűri értékeli, melynek tagjai módosulhatnak.
 6. A zsűri által hozott végeredmény és helyezés végleges és visszavonhatatlan, a pályázó ezt elfogadja és a döntéssel szemben nem fellebbezhet.
 7. A helyezettek (vagy meghatalmazottjuk) a nyereményeket csak személyes vehetik át, azokat nem postázzuk.
 8. A (2) pontban meghatározott személyes adatokon kívül a pályázat kiírói a pályázó adatait kizárólag a nevezési és részvételi feltételek teljesülésének ellenőrzésére használja, azokat nem teszi közzé és semmilyen más célra nem használja fel.
 9. A fotók beküldésével a pályázó elfogadja a Részvételi feltételeket és kijelenti, hogy minden pontban megfelel a Nevezési feltételeknek.