Könnyűszerkezetes burkolati rendszerek komplex méretezése

Elsődleges fülek

Erre a témakiírásra nem lehet jelentkezni.
Nyilvántartási szám: 
13/30
Témavezető neve: 
Témavezető e-mail címe:
joo.attila@emk.bme.hu
A témavezető teljes publikációs listája az MTMT-ben:
A téma rövid leírása, a kidolgozandó feladat részletezése: 

A Hidak és Szerkezetek Tanszék több éve folytat kísérleti és numerikus eljárásokon alapuló kutatásokat vékonyfalú szerkezeti elemek és szerkezeti rendszerek területén.
Ebben az átfogó témakörben több PhD dolgozat is készült korábban, melyek közé tartozik a témavezető könnyűszerkezetes tetőrendszerek vizsgálatán alapuló disszertációja is, mely elsősorban vékonyfalú Z-szelemenek és a hozzá kapcsolódó burkolati rendszerek kísérleti és numerikus kutatásával foglakozott.
Az eddigi eredmények elsősorban speciális átlapolt kapcsolatok keresztmetszet szintű tervezési ellenállására vonatkoztak.

A doktori munka célja ennek a kutatásnak a folytatása az alábbiak szerint.
1) A vékonyfalú, folytatólagos többtámaszú szelemenek igénybevétel átrendeződési képességének vizsgálata, a teherbírási tartalékok meghatározása, a tervezési teherszint emelése a tönkremenetellel szembeni biztonsági szint megtartásával, használhatósági teherszinten a maradó alakváltozások elkerülése.
2) Több szelement és burkolati rendszert is tartalmazó tetőszerkezet ellenállásának meghatározása, teherátrendeződés figyelembevétele, tetősíkba eső terhek hatása.
3) Oldalfali falvázgerendák vizsgálata, domináns gyenge tengely körüli hajlítás figyelembevétele.
4) Teljes tető- és oldalfali burkolati rendszer (panelek) nyírási merevségének meghatározása, a rendelkezésre álló számítási eljárások pontosítása.
5) Teljes léptékű kísérlet végrehajtása acélcsarnokon különböző burkolati rendszerekkel a nyírási merevség meghatározására, végeselemes modellek verifikációja a kísérleti eredményekkel.
6) Méretezési eljárás pontosítása acélcsarnokok burkolati merevségének figyelembe vételére.

Hallgató: 

A témavezető eddigi doktoranduszai

Kenéz Ágnes (2017/2022/)
Lendvai Anita (2014/2017/2020)
Eid Nathalie (2019/2023/2024)
Státusz: 
régi