Mozgásminták térinformatikai vizsgálata

Elsődleges fülek

Erre a témakiírásra nem lehet jelentkezni.
Nyilvántartási szám: 
11/03
Témavezető neve: 
Témavezető e-mail címe:
lovas.tamas@emk.bme.hu
A témavezető teljes publikációs listája az MTMT-ben:
A téma rövid leírása, a kidolgozandó feladat részletezése: 

Különböző helymeghatározási és mobil kommunikációs eljárások segítségével egyének, csoportok mozgásai megfigyelhetőek, idő- és helyfüggő mozgásminták levezethetők. Ezen mozgásminták felhasználhatóak akár közúti- vagy gyalogos forgalom nagyságának meghatározására, előrejelzésre, vásárlói szokások felderítésére, rendvédelmi célokra, stb.

A kutatás célja egyrészről a mozgás minták adatnyerésével kapcsolatos eljárások vizsgálata, másrészről az így nyert adatok felhasználása, lehetőségeinek kidolgozása a fent említett feladatokra. A technológiák és eljárások vizsgálata kiterjed a gyakorlati megvalósíthatóság elemzésére, az eredményeket terhelő hibák felderítésére, valamint a helymeghatározási és az abból levezetett dinamikus információk pontosságvizsgálatára. A mozgásminták levezetése magában foglalja a modellezési vizsgálatokat, térképezést (a térinformatikai adatbázis kiépítésével) és konkrét alkalmazások megvalósíthatósági elemzését.

A munka során együttműködés valósulhat meg az Építőmérnöki Kar más tanszékeivel illetve a Fotogrammetria és Térinformatika Tanszék ipari partnereivel.

Hallgató: 

A témavezető eddigi doktoranduszai

Aftab Ifra (2021//)
Somogyi József Árpád (2014/2017/2017)
Koppányi Zoltán (2012/2015/2015)
Rehány Nikolett (2013/2017/)
Berényi Attila (2008/2011/2011)
Státusz: 
régi