BME ALFA matematikaverseny

Január 17-én – immár hagyományosan – új feladatsorokkal ösztönzi a 9-12. évfolyamos tanulók érettségire történő felkészülését a BME Természettudományi Kara.

 

A Műegyetem által fenntartott BME ALFA ingyenesen elérhető interaktív gyakorlófelületen szervezett matematikaverseny célja, hogy motiválja a matematika gyakorlására a középiskolás diákokat. 

 

A pontverseny két részből áll: a  levelező szakaszban 2022. január 17. és április 10. között a kéthetente kitűzött, online elérhető feladatsorokat összesen hat fordulóban, az adott határidőig lehet megoldani – olvasható a versenykiírásban . Az első forduló feladatait január 17-30-ig lehet beküldeni.

 

A döntőt, amely egyben a díjkiosztó ünnepség is, a BME Matematika Intézetében tartják. A rendezvényre a fináléba jutott diákok tanárait is örömmel várják a szervezők.

A versenyen érintett témakörök, a megoldandó feladatok  megmutatják azt is mi az a tudásanyag, amivel sikeresen léphetnek be a diákok a felsőoktatásba, akár a természettudományi, akár a műszaki, gazdasági területen tervezi, valaki a továbbtanulást. 

 

A vetélkedő nyitott, azaz bárki, bármikor, bármelyik kategóriába bekapcsolódhat, de a szervezők csak a középiskolásokat díjazzák.

 

A versenyhez ingyenes regisztrációval lehet csatlakozni a BME Alfa honlapon.