NŐK A TUDOMÁNYBAN KIVÁLÓSÁGI DÍJAT KAPOTT DR. LUBLÓY ÉVA

Gratulálunk

 

Dr. Majorosné Dr. Lublóy Éva Eszter, építőmérnök, a BME Építőmérnöki Kar (ÉMK) egyetemi docense nyerte a Nők a Tudományban Egyesület 2021-es Nők a Tudományban Kiválósági Díját, melyet 2022. március 8-án, nőnapon adtak át az MTA Székházában. A kiemelkedő elismerésért ezúton is gratulálunk kollégánknak!

 

Életrajz:

 

Dr. Majorosné Dr. Lublóy Éva Eszter 1976-ban született Győrben. 2001-ben diplomázott a Műegyetem Építőmérnöki Karán német nyelven, 2008-ban PhD fokozatot, 2010-ben betontechnológia szakmérnöki diplomát, 20113-ban tűzvédelmi tervező szakmérnöki diplomát szerzett, 2016-ban habilitált.

Számos szakmai díjban részesült, a teljesség igénye nélkül néhányat kiemelve: 2017-ben a Pro Progresszió alapítvány oktatói díja, 2017 és 2021 között Bolyai ösztöndíj, 2021 Bolyai emlékplakett.

A tűzvédelem területén a szakmérnöki és a mérnökkamarai oktatásban, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tűzvédelmi mérnökképzés beindításában is vezető szerepet töltött be. Két végzett, egy abszolvált és két aktív doktorandusza van.

Számos nemzetközi és hazai bizottság (fib WG 4.3.3 (spalling design), TG 8.3 (fibre reinforced concrete), TG 4.3 (Fire design of concrete stuctures), Országos Tűzbizottság), konferenciaszervező vagy bíráló bizottsági illetve folyóiratok szerkesztőbizottsági tagja (Concrete Structures, Vasbetonépítés, Építőanyagok, Védelem és Tudomány).

Továbbá a nevéhez fűződik két szabadalom is.

 

 

 

 

 

 

NŐK A TUDOMÁNYBAN KIVÁLÓSÁGI DÍJ:

 

A Nők a Tudományban Egyesület (NATE) több, mint tíz éve dolgozik azon, hogy támogassa a nőket és a lányokat a tudományos és technológiai pályán való érvényesülésükben. Ezt a célt szolgálja a Nők a Tudományban Kiválósági Díj is, amit évről évre olyan fiatal kutatónőknek ítélnek oda, akik aktív részesei a tudományos életnek, és kiemelkedő eredményeket érnek el a szakterületükön. Fontos feltétel az is, hogy a díjazottak magukénak érezzék a természettudományos és műszaki pályák népszerűsítését a fiatal lányok körében, példaképként segítsék az utánuk következő generációt.