Pályázatok

Elsődleges fülek

Rendszeres szociális ösztöndíj és Alaptámogatás pályázatok

 

Kedves elsőéves hallgatók!

Az Egyetemre való bekerülés bizonyára többeteknek megterheli a családi költségeket, illetve a saját kiadásaitokat is. 

Az Egyetemi Szociális Bizottság a Rendszeres szociális ösztöndíj pályázattal szeretne segítséget nyújtani nektek, ugyanis a pályázat keretein belül a szociális helyzet felmérése után lehetőségetek van anyagi támogatáshoz és kollégiumi férőhelyhez is jutni.

A Rendszeres szociális ösztöndíj és Alaptámogatás pályázatok leadása az első félévben a legnehezebb, ugyanis egy komplikált, több tényezős pályázatról van szó, amely alapján az Egyetemi Szociális Bizottság megállapítja a pályázók szociális helyzetét a BME Térítési és Juttatási Szabályzat 3. számú melléklete szerint. A szabályzat tartalmazza az Igazoláslistát és a Pontrendszert is.

A szociális helyzet függvényében kollégiumi elhelyezésben is részesülhettek, amit akkor is érdemes leadni és hiánypótolni, amennyiben nem éritek el a szociális pályázat minimum pontszámát, ugyanis számotokra minden kollégiumban van biztosítva szociális alapon egy bizonyos számú férőhely, mely már ösztöndíj támogatás folyósításához szükséges pontszám alatt is megkapható.

A pályázat leadására a MŰEPER felületén van lehetőségetek, melynek az ütemezése a következő;Kollégiumhoz elektronikus leadási határidő első féléveseknek: 2023. augusztus 7. (hétfő) 23:59

Kollégiumhoz elektronikus hiánypótlási határidő első féléveseknek: 2023. augusztus 14. (hétfő) 23:59

Elektronikus leadási határidő az ösztöndíjhoz: 2023. augusztus 30. (szerda) 23:59

Elektronikus hiánypótlási határidő az ösztöndíjhoz: 2023. szeptember 11. (hétfő) 23:59

Személyes bemutatási határidő: 2023. szeptember 12. (kedd) 

 

Üdvözlettel:

Egyetemi Szociális Bizottság