Szeptembertől első félévben induló ösztöndíj az Építőkaron

Új ösztöndíjprogramot indít az Építőmérnöki Kar, amit a pénteki BME Nyílt Nap teltházas előadásán jelentett be Dr. Dunai László, a Kar dékánja.

Az Építő 250 ösztöndíj már az első félévtől elérhető, és azok a jövőbeli építőkarosok igényelhetik is, akik 2018 szeptemberében kezdik meg tanulmányaikat.

Az első félévben az ösztöndíj igénylésének a feltételei: 400-nál magasabb felvételi pontszám és a matematika és fizika vagy ágazati szakmai tárgy érettségi 80%-osnál magasabb eredménye (emelt szintű érettségi esetén 60%-nál kell magasabbnak lennie). Ezek teljesítése esetén lehet pályázni, és a pályázók rangsora alapján határozzák meg az összeget, ami akár havi 50.000 Ft is lehet. Mivel az ösztöndíj célja az is, hogy a mintatanterv szerinti haladást támogassa, negyedévente lesznek mérföldkövek.

Ez azt jelenti, hogy minden újabb megmérettetés (zh-k, félév vége) újra rangsorolja az ösztöndíj igénylőit, így gyorsan be lehet kerülni a programba, de ezáltal a támogatás elvesztése vagy csökkenése is megtörténhet minden negyedévben.

Mivel az Építőmérnöki Karon gyakori a csúszás és a lemorzsolódás, a Kar vezetése ezzel a programmal szeretne tenni ez ellen.

A 4.00 fölötti átlag, a mérföldkő zh-k teljesítése és a mintatantervtől való minimális eltérés garantálja, hogy akár az egyetem teljes ideje alatt maximum havi 50.000 forint támogatásban részesüljön a pályázó hallgató.

Ráadásul ez a támogatás az eddig is létező tanulmányi ösztöndíj mellett is igénybe vehető.

Emellett a program jó ajánlólevél a későbbi álláskereséshez, hiszen garanciát jelent a kiváló egyetemi teljesítményre.

A bejelentés mellett a középiskolások több izgalmas előadást hallhattak az Építőkarról, a diploma utáni építőmérnöki létről, kipróbálhattak több izgalmas szakmai eszközt és meglátogathatták a Kar laboratóriumait.

A legfontosabb egyetemi jelentkezési információk itt érhetők el.

Az ösztöndíjprogram publikus részletei pedig itt.

További információk hamarosan.