MESTER ÉS MERNÖKKEPZÉSI ÖSZTÖNDÍJAK

Elsődleges fülek

Ösztöndíj

 

Jelentkezés a francia kormány tanulmányi ösztöndíjaira 2023
 
Kik jelentkezhetnek?
 
Az ösztöndíjakra olyan magyar egyetemi hallgatók jelentkezését várjuk, akik mester fokozatú (előnyt élveznek a mesterképzés második évére – Master 2– pályázók) tanulmányokat, mérnökképző intézmény utolsó éves tanulmányait, vagy Master of Science / of Art, Franciaországra specializálódó mester fokozatú tanulmányokat szeretnének folytatni Franciaországban. MBA-képzésekre nem igényelhető ösztöndíj.
 
Az ösztöndíjra való jelentkezés feltételei a következők :
  • magyar állampolgárság;
  • korhatár 30 év
  • megfelelő nyelvtudás abból a nyelvből, amelyen a fogadóintézmény által nyújtott képzés zajlik (francia vagy angol);
  • olyan, a magyar állam által elismert felsőoktatási diploma megléte, amely lehetővé teszi a Franciaországban zajló képzésre való beiratkozást;
  • olyan képzésre való jelentkezés, amely az érettségire épülő 5 éves egyetemi képzések sémájába illeszkedik;
  • hiánytalan jelentkezési anyag leadása.
Amennyiben a jelentkezési anyagok minősége megegyezik, azon hallgatók részesülnek előnyben, akik a jelentkezés pillanatában Magyarországon tartózkodnak és soha nem jártak még Franciaországban.
 
Az ösztöndíj időtartama:
 
1-10 hónap a következő tanévben. Amennyiben a képzés részét képezi szakmai gyakorlat elvégzése, a nagykövetség fenntartja magának a jogot arra, hogy ennek megfelelően alakítsa az ösztöndíj időtartamát.
 
Az ösztöndíj mértéke:
 
Az ösztöndíjas hallgató havi nettó 700 euró ösztöndíjban részesül. (Kizárólag akkor, ha francia területen tartózkodik. Az utalás francia számlaszámra történik.)
 
Jelentkezési határidő: február 28-án éjfélig, elektronikus formában.
 
További információk:

https://www.hongrie.campusfrance.org/hu/mester-es-mernokkepzesi-osztondijak?fbclid=IwAR1vOoe995JQQe50kGTakenYL-P_kwz5w9oA0tL62OPIpvon30wqDZM2uPM