Két nap a geotechnika jegyében

Primary tabs

A Geotechnika Konferenciát az Építőmérnöki Kar szerepvállalásával október 15-16-án Ráckevén rendezték meg.

Az Építőanyagok és Mérnökgeológia-, valamint a Geotechnikai Tanszék oktatói szervezés mellett a szakmai és szerkesztő bizottságban is részt vettek.

A kétnapos rendezvényen hangsúlyt kapott a szakma fiataljainak megismerése. A közel harminc előadó között a kar oktatói mellett sikeresen mutatkoztak be doktorandusz és MSC hallgatók is.
Az egyik szekció levezető elnöki tisztjére Chovanyecz Enikőt a Fiatal Geotechnikusok Társaságának képviselőjét kérték fel.

Józsa Vendel, Nagy Gábor (Geotechnika Tanszék), valamint Török Anita (Építőanyagok és Mérnökgeológia Tanszék) doktorandusz hallgatók kutatási témájukat ismertették.
A Mérnökgeológia MSc szakirány hallgatói Balogh Zsolt és Czinder Balázs a Várhegy Nyugati (Várgarázs) és Kelelti oldalán (Várbazár) épülő mélygarázsok kőzetkörnyezetének tulajdonságait és a munkaterek határolásának állékonyság-számítását mutatták be.

Hajdú Xénia és Vattai Alina működő és felhagyott mészkőbányák sziklarézsű-állékonyságának követelményeit, valamint számítását ismertették.

A rendezvény fontos része volt az új technológiák és mérőműszerek bemutatása. A szakemberek előadást hallgattak többek között a speciális alapozási munkákról, munkatér-határolásokról, külföldi alagútépítésekről, valamint a gyakorlatban is megismerhették a helyszíni dilatométert és a geotechnikai feladatoknál jól használható helymeghatározó rendszert.

 

Képek forrása: www.kibt.hu/web_geotechnika_2013/indulo_geotechnika_2013.htm