NYÍLT HÉT 2020

ÚJ KORSZAK AZ ÉPÍTŐMÉRNÖK – KÉPZÉSBEN

NYÍLT HÉT 2020

 

Kedves Érdeklődő!

 

Arra kérünk, hogy először nézd meg üdvözlő és a Kar képzéseit bemutató előadásunkat!

Folytasd a tanszékek és a Karhoz tartozó laboratóriumok bemutatkozásával.

 

Az építősök sok anyaggal és élő közvetítéssel készültek, hogy minél többet megismerj szakmánkról és a Karról. Filmjeink, beszámolóink egész héten láthatók, saját időbeosztásodnak megfelelően böngészhetsz az oldalon, többször visszatérhetsz hozzánk. A valós idejű programok időpontját azonban érdemes előre feljegyezni.  

 

Kérjük, minél előbb olvasd el a csatlakozás módját, és kipróbálni, hogy ne maradj le semmiről.

 

TEAMS CSATLAKOZÁSI LINK

 

Valós idejű előadások
 

nov. 27. 

13. 00  óra 

Mire jó (még) az okostelefon? - Vinkó Ákos előadása a zsebünkben lapuló eszköz mérnöki használatáról

nov. 27.

14. 00  óra

Szerkezetek számítógépes modellezése - Budaházy Viktor előadása építményeink viselkedéséről, mely már a valódi hatások (pl. földrengés) előtt megjósolható

nov. 30.

18.00  óra

Építőmérnök a XXI. században  - Ritter Ádám előrejelzései az építőipar előtt álló kihívásokról

dec. 1.  

18.00  óra

Miért jó a BME? Mit jelent az egyetemi és a kari közösség? Hogyan és mit tanulunk? - Beszélgetés az Építőmérnöki Kar hallgatóival, öntevékeny körök tagjaival

dec. 2.

18.00  óra

Rytz-szerkesztéssel a púdergyárba, majd Budavártól Gödig.  /Fejezetek egy építőkari oktató életéből/ - Hajnal Géza és Török Gergely beszélgetése

dec. 3.

18.00  óra

Legyél te is világjáró! - Hallgatók kerekasztal-beszélgetése Erasmusos élményeikről  

dec. 4.

18.00  óra

Kvíz (kérdések a képzéssel, a nyílt héten bemutatott érdekességekkel, illetve az építőmérnöki szakma sajátosságaival kapcsolatosan), nyeremények

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A valós idejű előadások előtt és után az építőmérnöki ágazatokról és szakterületekről szólnak a következő filmek és tájékoztatók.

Mit csinál egy vízmérnök?

- Válaszd a Geoinformatika ágazatot!

- Ez pedig a Kar geodéziai mérőtábora a Duna partján :)

- Sokfélét tanulhatsz, sok helyszínen, tanteremben, vízkémiai laboratóriumban, komparátor teremben (!) és betonvizsgáló laboratóriumokban is. A betonkocka versenyen kívül minden évben van hídépítő verseny is. Minél könnyebb, minél szebb és minél teherbíróbb legyen az a híd!

 

A Kar Szerkezet- és anyagvizsgáló laboratóriumában oktatási célú és ipari megrendelésre folyó kísérleteket végeznek. Két kísérletet mutatunk be.

- Fa gerenda törése

- Feszültségoptika

 

Tudtad? Miénk a Vár! - kalandozás a Budán

 

 

Szakmai filmek, melyek az építés sokszínűségét, és a rád váró kihívásokat mutatják be.

- Duna Aréna 2 percben

- Budapart irodaház

- OTP irodaház

- MOL székház alaplemez

- BIODÓM

      - Földmunkák és alapozás a Pannon Parkban 

      - Mi az a biodóm?

      - A karéj és az acél dómok építése a Pannon Parkban

      - Biodóm az Állatkertben

 

 

Képzésünk sajátosságairól két interjút nézhetsz meg:

1. Interjú Lovas Tamással

Az interjú elején az építési ágazat digitalizációs kihívásairól, az építési objektumok integrált szemléletű kezeléséről, a Kar által oktatott egyik új szakterületről, a BIM-ről lesz szó. A 13. perctől az ipar és a Kar kapcsolatáról, a 18. perctől már a hallgatók valódi munkahelyen történő munkavégzéséről és a gyakorlathoz köthető új típusú tanulási formákról hallhatsz. A 30. perctől a különböző tanulói közösségek, az „öregdiák” kapcsolatok jelentősége, az alma máterben történő továbbképzések kerültek terítékre. A 38. perctől a mérnöki területen fontos tervezői jogosultságokról hangzik el több információ, majd a TDK-ról, amely talán az első nagyobb önálló munka a legtöbb hallgató számára. És végül szó lesz – természetesen – a végzés után elnyerhető jó állásokról.

2. Dr. Sándor Csaba - portré

Az Építőmérnöki Kar hallgatóinak Dr. Sándor Csaba tanár úr oktatja a matematikát, aki több éve méltán népszerű a hallgatók körében. Nézd meg a vele készült interjút, érdekes!

 

 

Pályaképek. Milyen munkaköröket tölthetnek be fiatal építőmérnökeink? Néhány nálunk végzett hallgató tapasztalatszerzés céljából hosszabb-rövidebb ideig munkát vállal külföldön. Kit merre visz a sors?

 - Boros Vazul

 - Kapcsos Ádám

 

 

Örülünk, hogy az építőmérnökség iránt érdeklődsz. Januárban az EDUCATIO szakkiállításon is találkozhatsz velünk – online kapcsolatban lehetünk újból.

Ne feledd! A környezet alakítása és élhetővé tétele hősies munka.

Vágj bele te is!

 

BME-ÉMK