Szálerősítésű polimerek betonszerkezetek tartósságának fokozásához

Elsődleges fülek

Erre a témakiírásra nem lehet jelentkezni.
Nyilvántartási szám: 
13/28
Témavezető neve: 
Témavezető e-mail címe:
balazs.gyorgy@epito.bme.hu
A témavezető teljes publikációs listája az MTMT-ben:
A téma rövid leírása, a kidolgozandó feladat részletezése: 

A nagyszilárdságú, szálerősítésű polimerek alkalmazása kiváló lehetőséget jelenthet mind a betonszerkezetek megfelelő teherbírásnak, mind pedig azok megfelelő tartósságának biztosításához. További kutatásokkal kell azonban igazolni ezen speciális anyagok fizikai-mechanikai-kémiai viselkedését a különféle lehetséges terhekre, beleértve a magas hőmérséklet hatását is.

A szálerősítésű polimerek új betonszerkezetek esetén bebetonozva kerülhetnek alkalmazásra feszített vagy nem feszített betétek formában. Szerkezetek rehabilitációja során viszont külső felragasztásuk jelentheti a célszerű megoldást. Mindkét esetben alapvető jelentőségű a szálerősítésű polimer betétek megfelelő lehorgonyzó képességének biztosítása. Ezek modellezése és kísérleti elemzése a kutatás fontos részét képezi.

Jelen doktori (PhD) kutatás szálerősítésű polimer betétek anyagtulajdonságainak és lehorgonyzó képességének tisztázására irányul, amelyekből új tudományos eredmények megfogalmazása várható. A tudományos ismereteinken túlmenően oktatási anyagunkat és a mérnöki alkalmazási lehetőségeinknek a körét is előreláthatóan bővíteni tudjuk.

Kapcsolódó nemzetközi project:

FP7: European Network for Durable Reinforcement and Rehabilitation Solutions (ENDURE)

Hallgató: 

A témavezető eddigi doktoranduszai

Czoboly Olivér Attila (2014/2016/2017)
Schaul Péter (2016//)
Sólyom Sándor (2015/2018/2021)
Balogh Tamás (2010//)
Mezei Sándor (2008//)
Alimrani Naser (2017/2020/2021)
Státusz: 
régi